headertekst

 

MAGAZINE INSTALLATIETOTAAL

 

IQ-glas«: uniek en onderhoudsvrij verwarmingsglas

06-06-2013

 

 

http://s04.qind.nl/userfiles/580/Image/juni%202013/VEERLE-2.gif

IQ-Glas« is een gehard dubbelglas met een ge´ntegreerd elektrisch verwarmingselement. Deze isolerende beglazing kan als hoofd- of bijverwarming dienen en traditionele radiatoren of stoffige convectorputten zijn dan niet meer nodig.
Zowel de binnen- als de buitenruit van het verwarmend glas zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas (circa 7 maal sterker dan gewoon glas). Op beide zijden van de dubbele beglazing zijn onzichtbare metaaloxidelagen aangebracht. De metaallaag op de binnenkant van de binnenste ruit doet dienst als een elektrische weerstand (verwarmingselement) en de metaallaag op de binnenkant van de buitenste ruit als een reflector. Het verwarmingselement verwarmt de binnenruit tot ongeveer 35C . De reflectiecoating aan de binnenzijde van de buitenruit zorgt er vervolgens voor, dat de opgewekte warmte niet verloren gaat, maar voor 99% rechtstreeks de woning in wordt gekaatst. Het verwarmende IQ-Glas« geeft aldus een prettige stralingswarmte af, vergelijkbaar met de aangename zonnewarmte.
Met name in hoge ruimten kan de kamertemperatuur daardoor fors omlaag en daarin schuilt een groot stuk van de te behalen energiebesparing.

Glas Consult - IQ Glas
Noorbeek
www.iq-glas.nl
043 - 457 47 48